[JORDNÖTSSMÖRS- OCH BANANGRÖT]

Detta recept räcker till en portion.
- 1 dl havregryn
- 2 dl växtmjölk (jag använde mig av Oatly)
- 1 banan
- 1 msk jordnötssmör
- Frivilligt: 1 msk chiafrön
- 2 dl växtmjölk (jag använde mig av Oatly)
- 1 banan
- 1 msk jordnötssmör
- Frivilligt: 1 msk chiafrön
Gör så här:
1. Mosa bananen med en gaffel.
2. Koka upp havregrynen och havremjölken. Dra sedan ned värmen och låt det puttra.
3. Rör om då och då, så att det inte fastnar i pannan.
4. Efter 2-3 minuter så bör gröten vara klar. Rör då i den mosade bananen, jordnötssmöret och de eventuella chiafröna.
5. Klart! Toppa med vad du vill.
Det här är ännu ett enkelt frukost (eller mellanmåls)-recept som jag måste rekommendera. Det passar extra bra när det är lite kallt, som det är just nu, åtminstone där jag bor.
Jag serverade min med kokosflingor, mandlar, tranbär och några äppelskivor. Värmande och gott.