[VEGANSKT BANANBRÖD]

- 2 mogna bananer
- 5 dl havregryn/havremjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1/2 dl agavesirap
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1/2 dl mandeldryck (alla sorters växtmjölk fungerar)
- 1 msk äppelcidervinäger
- 5 dl havregryn/havremjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1/2 dl agavesirap
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1/2 dl mandeldryck (alla sorters växtmjölk fungerar)
- 1 msk äppelcidervinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ifall du inte har havremjöl; börja med att mixa havregryn till ett fint mjöl.
3. Mosa bananerna med en gaffel.
4. Rör ihop alla ingredienser i en skål (i vanliga fall använder jag en matberedare, men det gick fint att röra ihop för hand).
5. Smörj en brödform och häll upp smeten.
6. Ställ in i ugnen i cirka 35 minuter.
7. Stäng sedan av ugnen, men låt formen stå kvar i ytterligare 10-15 minuter.
8. Ta ut brödet och låt det svalna. Skär sedan upp en bit och njut!
Long time no see!
Just nu befinner jag mig i vår fjällstuga, omgiven av snö i rekordmängder. Jag kände för att baka någonting, och tack var det ett par väl mogna bananer så fick det bli ett bananbröd. Receptet blev lite annorlunda - oljefritt - då jag använde mig av jordnötssmör istället för kokosolja. Det funkade hur bra som helst, så här kommer receptet.
Just nu befinner jag mig i vår fjällstuga, omgiven av snö i rekordmängder. Jag kände för att baka någonting, och tack var det ett par väl mogna bananer så fick det bli ett bananbröd. Receptet blev lite annorlunda - oljefritt - då jag använde mig av jordnötssmör istället för kokosolja. Det funkade hur bra som helst, så här kommer receptet.
Jag kommer nog aldrig att bli less på bananbröd...