[TAHINI OVERNIGHT OATS]

Här har jag toppat min overnight oat med en hemmagjord peanut butter cup (gjord på endast kokosolja, kakao, agavesirap, jordnötssmör och salt - så gott) och paleo granola.
 
Receptet räcker till en portion.
 
- 1,5 dl havregryn
- 2 dl mandeldryck (eller annan växtmjölk)
- 1 tsk chiafrön
- Cirka 1 msk tahini
- Valfri sötning, t.ex. agavesirap, dadelsirap

Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser i en skål eller i en burk.
2. Ställ in i kylen över natten (minst 6 timmar).
3. Ta fram din overnight oat och toppa med vad du vill!


 
Jag brukar mixa mandeldrycken med 2-3 dadlar istället för att använda någon slags sirap. Det kanske verkar lite omständigt, men jag tycker verkligen om den mer "naturliga" söta smaken och har kommit in i vanan att göra så.


 
Jag gör overnight oats till frukost nästan varje dag. Det är så smidigt att ha frukosten klar när man vaknar och det enda man behöver göra är att toppa den med något man har till hands, eller äta den som den är, om man nu vill det. Jag varierar mellan olika versioner av overnight oats och jag har nyligen hittat en ny favorit - tahini!
 
Frukost, Mellanmål, Recept | enkelt, frukost, gröt, mat, matlagning, overnight oats, recept, vegan, veganskt, vegetariskt | |
Upp