[VEGANSK TIKKA MASALA]

Receptet räcker till ungefär 2-3 portioner.
 
- 1 förpackning kikärtor (340 g)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm kardemumma
- 2 krm kanel
- 1 krm kryddnejlika
- 1 lagerblad
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk malen ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk garam masala
- 1 msk tomatpuré
- 1-2 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk
- Valfri mängd spenat
- Limejuice
- Salt
- Svartpeppar
 
Gör så här:

1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Fräs kryddorna i några minuter.
3. Tillsätt löken och vitlöken och fräs ytterligare en stund.
4. Häll i vatten, kokosmjölk och tomatpuré.
5. Koka på svag värme i 10 minuter, rör om då och då.
6. Skölj kikärtorna och häll i dem i grytan.
7. Låt koka i 10-15 minuter, mer vatten kan behöva tillsättas.
8. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
9. Ta av grytan från plattan och vänd ner spenaten.
10. Servera med bröd, ris eller annat valfritt tillbehör.


 
Jag serverade min masala med fullkornsbulgur och en klick iMat Fraiche blandat med vitlökspulver och gräslök. Detta är en rätt som även passar perfekt att ta med sig i en matlåda till skola eller jobb.
 
Lunch/Middag, Recept | enkelt, lunch, mat, matlagning, middag, recept, vegan, veganskt, vegetariskt | |
Upp