[VEGANSK MATLÅDA #2 + SOJAROSTADE KIKÄRTOR]

Matlådan innehåller ångkokt grönkål, råris, sojarostade kikärtor och jordnötssås! De sojarostade kikärtorna är båda supergoda och enkla att göra:
Receptet räcker till 2-3 portioner.
- 1 förpackning kikärtor
- Cirka 3 msk japansk soja
- Vitlökspulver
- Peppar
- Salt
- Cirka 3 msk japansk soja
- Vitlökspulver
- Peppar
- Salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader (jag brukar ha på varmluft).
2. Skölj av kikärtorna och häll upp i en skål.
3. Tillsätt sojan och kryddorna i skålen och blanda väl.
4. Häll upp kikärtorna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills de börjar få en gyllenbrun färg, som på bilden ovan.
Den här matlådan hade jag med mig på vår skolresa till Jokkmokks marknad. Efter att ha varit i kontakt med de som ansvarar för marknaden, så förstod jag (som väntat) att det inte skulle finnas så mycket i matväg för en vegan, så jag slängde ihop en matlåda. Det var hur som helst en kall och trevlig dag!