[SMOOTHIE-BOWL PÅ SÖTPOTATIS]

Receptet räcker till en smoothie-bowl.
- 1 medelstor sötpotatis (den jag hade var gigantisk, så jag fick använda en halv)
- 1/2 tsk kanel
- 0,5-1 dl mandeldryck (eller annan växtmjölk)
- 1 nypa salt
- Frivilligt: Sötning av valfri typ, t.ex. agavesirap, dadlar
- 1/2 tsk kanel
- 0,5-1 dl mandeldryck (eller annan växtmjölk)
- 1 nypa salt
- Frivilligt: Sötning av valfri typ, t.ex. agavesirap, dadlar
Gör så här:
1. Baka din sötpotatis i ugnen - för en medelstor potatis så brukar jag sätta ugnen på 190 grader, sticka hål i potatisen med en gaffel och låta den bakas i 40-50 minuter.
2. När potatisen är mjuk och det börjar bubbla stärkelse ur gaffelhålen så är den klar. Ta då ut potatisen ur ugnen.
3. Låt den svalna lite (så att du inte bränner dig) och skopa sedan ur innehållet.
4. Mixa ihop alla ingredienserna och toppa med vad du vill!
Till frukost så älskar jag att äta nice-cream eller en smoothie-bowl gjord på frusna frukter och bär, men det är inte lika lockande under den kalla vintern. Jag blev inspirerad av ett recept av Caitlin Shoemaker (här hittar ni hennes blogg) och testade att göra en smoothie-bowl gjord på sötpotatis! Det låter skumt, men det var gott och dessutom värmande om man tar potatisen direkt ifrån ugnen/mikron.
En riktigt annorlunda frukost, men för mig som verkligen tycker om sötpotatis så var det lyckat. Jag toppade min bowl med min hemmagjorda paleo-granola, frusna hallon och en dadel med tahini. Perfekt.
Så här ser en perfekt bakad sötpotatis ut, om du frågar mig:
