[VEGANSKA BIFFAR PÅ KIDNEYBÖNOR OCH HAVREGRYN]
Dessa veganska bönbiffar är så enkla att göra, med bara 2 (!) stycken bas-ingredienser. Jag serverade dem med en ris- och spenatblandning, samt broccoli och bbq-sås.

Detta recept räcker till cirka 8 medelstora biffar.
- 1 förpackning kidneybönor
- 2-2,5 dl havregryn (beroende på hur fast konsistens du vill ha)
Gör så här:
1. Skölj kidneybönorna.
2. Mosa eller mixa ihop kidneybönorna - inte till en slät smet, snarare en grov röra.
3. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Om du har havremjöl så går det bra att använda det istället.
4. Blanda ihop de två ingredienserna, och smaksätt sedan hur du vill.
5. Stek biffarna på medelvärme i ett par minuter per sida.
Jag smaksatte dessa biffar med cirka 1 msk tomatpuré, 3 msk krossade tomater, paprikapulver, chilipulver, vitlökspulver, salt och peppar. Vi stekte utan olja i en non-stick pan, men med olja så får de en krispigare yta.